Editörün notu: Ykssorular.com olarak siz adaylara destek olmaya devam ediyoruz. Bu bölümde sizlere Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümünü tanıtacağız. Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü tercih edilmeli mi? Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü hakkında bilgiler ve Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümünü kazanırsanız sahip olacağınız avantajlar neler? Bütün bu sorulara cevap aradık. Bunun yaparken de halen Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü öğrencisi olan Gamze Büyükkorkmaz’ın kapısını çaldık. İşte Gamze Büyükkorkmaz’ın anlatımıyla Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü…
Merhabalar ben Gamze Büyükkorkmaz. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. Bilgi’yi 2016 senesinde kazandım ve bölüme başlamadan önce 1 sene ingilizce hazırlık okudum. Henüz yolun başında olsam da elimden geldiğince okulumu ve bölümümü tanıtmaya çalışacağım. Umuyorum ki yazım aracılığıyla hayalinde ve hedefinde hukuk olanlara bir nebze olsun faydam olur.
Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü nerede?
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu zamana kadar Dolapdere Kampüsü‘nde eğitim verirken 2017 itibariyle Seyfi Arkan binasıyla Santral İstanbul Kampüsü‘nde eğitim vermeye başlamıştır. Bu eğitim, Bilgi Hukuk‘ta ücretli veya tam burslu olarak alınabilir. Bunun haricinde farklı oranlarda ÖSYM burslarından faydalanmak mümkün olmamakla birlikte okulumuzun belirlemiş olduğu kriterlere (Bilgi’de kardeşinin olması gibi) sahip olan kişiler değişik oranlarda burslardan faydalanabilirler. Ek olarak üniversiteye başladıktan sonra başarı bursu da alınabilir. Hukuk Fakültesi her sene 180’i ücretli, 20’si tam burslu olmak üzere 200 öğrenciye kucak açar ve takdir edersiniz ki her sene ücretler ve aranan sıralama değişir. 2016 senesinde sıralama tam burslular için 1550 iken ücretliler için 91.900 olarak belirlenmiştir. 2017’de ise bu 2520 ve 108.000 olarak değişikliğe uğramıştır. Ücrette ise okulun belirlediği oranda her yıl bir artış gözlenmektedir. Daha detaylı bilgi için ilgili güncel açıklamalar takip edilmelidir.
Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü İngilizce hazırlık kolay mı?
Bölüm hakkında bilgi vermeden önce hazırlıktan bahsedilmesi gerekir. Zira Bilgi’de Hukuk Fakültesi’nin eğitim dili %30 ingilizcedir. İngilizce konusunda endişesi olan arkadaşlar olabilir ancak bölümü kazandıktan sonra, belirlenen tarihte yapılacak olan ingilizce seviye tespit sınavıyla seviyenizi öğrenebilir ve size uygun düzeyden başlayarak ingilizcenizi akademik anlamda geliştirebilirsiniz. Hazırlıktaki süreç eğlenmeye ve öğrenmeye dayalı keyifli bir eğitimi içerir. Bölüm fark etmeksizin tüm öğrenciler Kuştepe Kampüsü’nde hazırlık eğitimini alır. Hocalarımızın her biri bu süreçte en verimli sonucu alabilmemiz için çeşitli etkinlikler vasıtasıyla hem ders içinde hem de ders sonrasında bizlerin en büyük yardımcısı olarak karşımıza çıkarlar.
Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümünde okuyanları neler bekliyor?
Bölümün detaylarına inilecek olursak özellikle Bilgi Hukuk’un akademik kadrosuna bakıldığında oldukça tatmin edici bir tabloyla karşılaşılır. Hocalarımızın birçoğu Galatasaray, İstanbul, Ankara, Marmara Üniversitesi gibi köklü devlet üniversitelerinden mezun olmuş ve kendi alanlarında kendilerini geliştirmiş kişilerdir. Hocalarımızın her biri hem ders içinde hem de ders sonrasında sorularımızla ve sorunlarımızla birebir ilgilenirler. Kendi deneyim ve bilgi birikimlerini bize aktarmak için çabalarlar. Hocalarla kurulan bu birebir diyalog yani hoca ve öğrenci yakınlığı, hukuk eğitimi adına bir hukuk öğrencisi için özellikle devlet üniversitelerinde elde edilemeyecek önemli bir avantajdır. Öte yandan derslerimiz de olabildiğince teorik bilgilere boğulmadan, her birimizin rahatlıkla anlayacağı şekilde yalın, akıcı bir dille anlatılır. Bir diğer deyişle verilen eğitim ezbere ve karmaşaya değil akıl yürütmeye bağlı olarak mantığa dayalıdır. Bunun bir sonucu olarak da tüm sınavlarımızda ezber gerektiren tanım sorularından ziyade yoruma dayalı sorular mevcuttur, hatta kimi derslerde güncel olaylarlar dahi sınav sorusu olarak sorulabilmektedir.
Bu noktada şu belirtilmelidir ki sınavlarımızın çoğuna ilgili kanunlarla birlikte girmekteyiz yani hukuk denince akla gelen anayasa ya da diğer kanun hükümlerini satır satır ezberleme zorunluluğu aslı olmayan bir efsaneden ibarettir. İlaveten üniversite bünyesinde ders dışı etkinliklerin de yürütüldüğü birçok akademik kulüp mevcuttur, ki bu kulüpler biz hukuk öğrencilerini meslek hayatına hazırlayan en önemli unsurlardan biridir. Öyle ki birer hukukçu adayı olarak bu kulüpler aracılığıyla kendimize bir tartışma ortamı yaratabiliyor ve fikirlerimizi özgürce dile getirebiliyoruz. Bunun yanında ülke veya dünya meselelerine de birer hukukçu gözüyle bakabilme yeteneği kazanıyoruz. Ayrıca bu kulüpler vasıtasıyla hukuk öğrencilerinin de birbirleriyle olan ilişkileri pekişmektedir ve samimi bir ortam oluşturulmaktadır.
Bilgi Üniversitesi Hukuk bölümü kolay mı?
Hukuk, okunması zor bir bölümdür ve yoğun bir çalışmanın yanında kendini de olabildiğince geliştirmeyi gerektirir. Eğer bir hukukçu olunmak isteniyorsa tüm zorlukları bilerek bu yola çıkmakta fayda vardır. Tabi bu zorluk derecesi üniversiteye, verdiği eğitime ve de kişinin kendi çabasına göre değişecektir ancak üniversite ortamı, üniversitenin sağlayacağı çeşitleri imkanlar ve hocaların öğrencisine katabilecekleri elbette bu sürecin hakkıyla tamamlanmasını kolaylaştırır. Benim fikrimce Bilgi Hukuk, hem eğitim döneminde hem de eğitim sonrasında sağladığı birçok avantajla iyi bir hukukçu olabilmek için yapılabilecek doğru bir tercihtir. Hepinize başarılar.
Kaynak: ykssorular.com