Öncelikle sorular TEOG sistemindeki soru tarzlarından çok uzak. Ciddi anlamda eleyici ve yoruma dayalı; tamamen öğrencinin analiz yeteceğini ortaya çıkartacak nitelikte kaliteli sorulardan oluşuyor. Ayrılan süre, bu kalitedeki matematik sorularına harcanan süre için çok az.
Soru dağılımı şu şekilde:
Üslü Sayılar’dan 2 tane, Köklü Sayılar’dan 4 tane, Olasılık’tan 1 tane, Dönüşüm Geometrisi’nden 1 tane, Üçgen’den 1 tane, Benzerlik’ten 1 tane, Çarpanlara Ayırma-Özdeşlik 2, Denklemlerden 2, Doğrusal Denklemlerden 1, Eşitsizliklerden 2, Prizmadan 1, Piramitten 1 soru soruldu.
Genel olarak aynı soruda en az 2 kazanım ölçebilecek nitelikteki sorular var.
Kolay denilebilecek 3 soru ve geri kalanlar zor sorulardan oluşuyor denilebilir. Bu durumda matematik ortalamasının ciddi anlamda düşeceğini söyleyebiliriz.
Sınavdaki sorularla ilgili öğrencilerin tepkisini alan bir diğer durum ise soruların aşırı uzun yazılmış olması.
Yayınlanan örnek sorular ele alındığında aslında onlara paralel olarak sorulmuş sorular var . Fakat 4-5 tane soru ise tamamen öğrencinin yorumunu, analiz gücünü ve çizim yeteneklerini ön plana çıkartan nitelikte .
Bir diğer durum ise öğrencilerin boş bıraktığı soru sayılarının fazla olması.
Kaynak: ykssorular.com