2018 YKS Geometri Konu Dağılımları

tarafından
11
2018 YKS Geometri Konu Dağılımları

2017 yılı içinde yapılan açıklama ile Teog Sınav Sistemimin kaldırılması sonrasında üniversite sınavları içinde bir değişiklik yapılması bekleniyordu. LGS ve LYS sınavlarının tek sınavla birleştirilmesi ve YÖK tarafından yapılan açıklamalar ile yeni sistemin YKS Sınav Sistemi olduğu bildirildi. 2018 YKS Geometri Konu Dağılımları içinde yer alan bu sistemin hangi şekilde yapılacağı, ne zamanlar olacağı, hesaplamaların hangi puanlamalara göre yapılacağı konusunda birçok öğrenci meraklı bir bekleyiş içine girdi. Hazırlanan yeni sistem içinde yer alan öğrenci meraklı bir bekleyiş içine girdi. Hazırlanan yeni sistem içinde yer alan Yks soruları konusunda yapılan basın toplantısı bu tür soruların birçoğuna cevap verir mahiyette idi. 2018 YKS Geometri Konu Dağılımları konusunda yapılacak en doğru bilgilendirme bu tür soruların sınavın ikinci oturumunda olacağı konusudur. Çünkü ilk oturum içinde öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi bulunacağından soru konularının dağıtımı Matematik ve Türkçe olarak yapılacak. İlk oturumda konu dağılımları ve soru çeşitleri konusunda yazı dizimizi okuyabilirsiniz.

2018 YKS Geometri Konu Dağılımları için sitemizde yer alan özel bölümden hem soruların cevaplandırmalarını, hem puanlama türlerini, hem de yazılı sınavdan kaç puan alacağınız gibi konuları bilgi edinebilirsiniz. Temel Yeterlilik Testi bir önceki sistemde bulunan YGS sistemi ile aynı seviyede bir puanlama türünü içeriyor. İki çatı altında ayrı hesaplanan bu formüller artık tek bir sınav ile tamamlanarak öğrencilerin üniversiteye girmelerini sağlayacak bir sistem haline getirilmiş.

Yks Sınavı Ne Zaman Olacak

2018 yılı içinde yapılacak olan Yks sınavı yapılan basın açıklamasına göre her yılın Haziran ayında ilk cumartesi gününe denk gelecek şekilde ayarlanacaktır bilgisi ile verildi. Sınavlarda yapılacak olan konu dağıtımlarının ise ilk oturumda 80 sorudan oluşan Türkçe ve Matematik soruları ile yapılacağı, öğrencilerin bu sınava girmelerinin zorunlu olduğu yönünde idi. İkinci oturum içinde sorulacak sorularda ise 40 matematik, 40 Türkçe, 40 Sosyal ve 40 Fen sorularının bulunabileceği bilgisi bulunuyor. 2018 YKS Geometri Konu Dağılımları ise yine bir önceki yıllarda belirtildiği gibi aynı konuları içeren bir sistem ile geliştirilecek. İkinci oturumdan önce puanlama hesaplarının ne şekilde belirtileceği konusu ise şu an için bir muamma. Bu konuda net bir bilgi henüz verilmedi.

2018 YKS Geometri Konu Dağılımları

2018 YKS Geometri Konu Dağılımları

2018 YKS Geometri Konu Dağılımları yine birinci oturum ve ikinci oturum olarak iki dalda incelenebilecektir. Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz Türkçe ve Matematik konu dağılımları gibi sizlere 2018 YKS Geometri Konu Dağılımları listesini ana başlık olarak açıklayabiliriz. İlerleyen dönem içinde soruların bulunduğu ve cevaplamaların net olarak hesaplandığı sistemimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni hazırlanan ve Yks sınav sistemi olarak belirtilen bu iki oturumlu sınav içinde Geometri Konularının neler olduğunu merak ediyor musunuz? Bir önceki yıldan yola çıkarak sizlere her iki oturumu da kapsayacak şekilde verilen konu başlıklarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Üçgende Kenarortay Bağıntıları
  2. Dik Üçgende Trigonemetrik Bağıntılar
  3. Dikdörtgen
  4. Vektörler-1
  5. Daire
  6. Yamuk
  7. Paralelkenar
  8. Çemberde Uzunluk
  9. Üçgende Açıortay Bağıntıları
  10. İkizkenar ve Eşkenar Üçgen
  11. Piramitler
  12. Doğrunun Analitiği
  13. Vektörler-1
  14. Çokgenler
  15. Doğruda ve Üçgende Açılar
  16. Dörtgenler
  17. Üçgende Alanlar
  18. Küre
  19. Eşkenar Dörtgen- Deltoid
  20. Daire
  21. Doğrunun Analitiği
  22. Doğruda ve Üçgende Açılar
  23. Dik ve Özel Üçgenler
SON YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE TYT KONU SORU DAĞILIMLARI