2018 YKS Temel Yeterlilik Testi Soruları

tarafından
13
2018 YKS Temel Yeterlilik Testi Soruları

2018 YKS Temel Yeterlilik Testi Soruları hakkında yapılan detaylı bir araştırma sonucunda tüm merak edilenleri sizler için kaleme aldık. YKS sınavı ile ilgili hemen hemen her gün yeni bir açıklama yapılıyor. Öğrencilerin heyecan içinde sorduğu ve merak ettiği konular hakkında açıklama yapan YÖK, YKS ile ilgili olarak gerekli açıklamaları kendi sitesinde sorular ve yanıtlar bölümünde yayınlamaya devam ediyor. YKS sınavı YGS sınavından farklı olacağı yönünde son bir açıklama yapıldı.

Hazırlanan soru cevap bölümünde en çok merak edilen konular arasında bulunan YKS sınav soruları içinde yer alan en büyük bilgi sınavın bir önceki dönemde yer alan YGS ile ayrı şekilde olacağı idi. Soruların artık ezbere dayalı sorular yerine bilgiye dayalı sorular şeklinde hazırlanacağı bildirildi. Yapılan açıklamada “ Ezbere dayalı bir soru şeklinden uzaklaşarak bilgiye dayalı muhakeme, anlama ve anlam çıkarma esaslarına dayalı bir soru şekline geçmeyi istiyoruz” şeklinde bir beyan verildi.

YKS ile milyonlarca kişinin merak ettiği sınav soruları konusunda Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS  sınavı soru tarzları hakkında açıklamalar yaptı. YKS sınavı içinde yer alan Temel Yeterlilik Testi (TYT)  içinde sorulacak olan Türkçe ve Matematik sorularının ezbere dayalı bir soru çeşidinden çok bilgiye ve muhakeme yeteneği ile çözümlenecek sorulardan oluşması evresine geçildiğini anlattılar. 2018 YKS Temel Yeterlilik Testi Soruları konusunda detaylı bilgiler testler ve sınavlar kategorisinde net olarak bildirilmiştir.

2018 YKS Temel Yeterlilik Testi Soruları

2018 Temel Yeterlilik Testi Soruları

2018 YKS Temel Yeterlilik Testi Soruları

Uzun dönemdir yapılan ve ezbere dayalı sınav sistemleri yerine, muhakemeye ve bilginin esaslı bir kullanımına dayalı bir sınav sistemine geçiş yapılacağı, Temel Yeterlilik Testi (TYT)  sınavında yer alacak olan Matematik ve Türkçe konularında adayların bilgi konusunda sözel ve sayısal alanlara hakim olmalarını hedeflerini açıkladılar. Bütün bilim insanlarının ortak ifade aracı olarak belirtilen Dil ve Matematik konularının adayların ölçümünde büyük bir yer almasını hedeflediklerini belirttiler. YKS sınavı içinde yer alan Türkçe konularında, Türkçeyi doğru kullanma, Anlam ve okuma, temel cümle bilgileri ile imla kurallarının kullanımı TYT için önemli olacak.

Temel Yeterlilik Sınavı TYT konusunda ise yakın zamanda soru örnek paylaşımlarının yapılacağı bilgisi verildi. Özellikle yeni hazırlanan sistem içinde yer alacak bilgiye dayalı soruların hakim olduğu örneklendirmeleri  bizlerde sizin için sitemizde yayınlayacağız