Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla yola çıkan ve gerçekleştirdiği AR-GE yatırımları, bilimsel araştırma çalışmaları ve uluslararası araştırma iş birlikleriyle adından söz ettirmeye başlayan İstinye Üniversitesi sağlık bilimleri alanında sunduğu programlarla geleceğin seçkin sağlık bilimcilerini, Türkiye’nin en gelişmiş AR-GE laboratuvarlarıyla buluşturuyor.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan programlar, başta “Sinirbilim”, “Kök Hücre ve Doku Mühendisliği”, “Kanser Biyolojisi ve Farmakoloji” gibi; üniversitenin vizyonuna uygun, araştırma temelli ve geleceğin bilimi kabul edilen spesifik bölümler üzerine olması dikkat çekiyor.
Odaklanarak Farklılaşıyor
Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında gerçekleştirilen yüksek lisans programları ise, “Executive MBA” ve “Odaklanmış İşletme Yüksek Lisans Programları” olmak üzere iki alana ayrılarak; alternatif alanlara odaklanan bir eğitim sistem üzerine yükseliyor. “Vergi Denetimi Mevzuatı ile Uyumlu İşletme Yüksek Lisans Programı”, “Pazarlama Odaklı İşletme Yüksek Lisans Programı” ve “İnsan Kaynakları Odaklı İşletme Yüksek Lisans Programı” bu alternatif alanları oluşturuyor.
Özellikle, Vergi Denetimi Mevzuatı ile Uyumlu İşletme Yüksek Lisans Programı, ülkemiz için bir ilk olmasıyla dikkat çekiyor.
Araştırma çalışmaları ve odaklanmış eğitim
Konuyla ilgili bir açıklama yapan, İstinye Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, İstinye Üniversitesi olarak, kuruldukları kısa süre içinde eğitim gündemine katkı yaptıkları ve fark yarattıkları iki alanın, “araştırma çalışmaları” ve “odaklanmış eğitim” olduğunu vurgulayarak, “Yaptığımız yatırımlar sonucu, Sağlık Bilimleri alanında, Kök Hücre ve Doku Mühendisliği (İSÜKÖK), Kanser Araştırma-Moleküler kanser (İSÜMKAM), Nörolojik Bilimler (İSÜCAN) ve Üç Boyutlu Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım gibi; daha çok geleceğin bilimi kabul edilen alanlarda ayrı ayrı araştırma merkezleri kurduk. Bu alanlarda yüksek lisans eğitiminde bizi tercih eden öğrencilerimizi çok önemli olanaklar bekliyor. Kısacası, sadece doktor değil; sağlık bilimlerinde yeni keşifler yapabilecek, girişimci bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Türkiye’nin ilk, vergi denetimi mevzuatıyla uyumlu işletme yüksek lisans programı
Ayrıca, Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamındaki yüksek lisans programlarına da değinen Bulu, sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal Bilimler Enstitümüz kapsamında, ülkemizin ilk vergi denetimi mevzuatı ile uyumlu işletme yüksek lisans programını açtık. Odaklanmış eğitim yaklaşımımızın en önemli somut örneğidir bu programımız. Ve İnsan Kaynakları Odaklı İşletme Yüksek Lisans programımızla, iş dünyamıza, yeni iş ekosistemini kavramış ve iş-özel hayat dengesini ve bunun etik açıdan önemini bilen profesyoneller kazandırmayı hedefliyoruz. Bu alanlarda, global pazarlara yönelik, özgün stratejik planlama yapma becerisi kazanmış; gerekli durumlarda örgütsel değişimi sağlayabilecek liderlik ruhuna erişmiş ve işletme yönetimine ve ekonomi olgusuna bütünsel bakabilecek profesyonelleri iş dünyasına kazandırmak temel hedefimiz.”