TYT Türkçe Kitap Önerileri

tarafından
11
TYT Türkçe Kitap Önerileri

TYT Türkçe Kitap Önerileri

2018 yılından geçerli olmak üzere yapılan yeni YKS sistemi içinde yer alacak olan ve birinci oturumda tüm öğrencilerin girmeye zorunlu olduğu TYT artık siz öğrenciler için geleceği için yeni sistem ile yürürlüğe girdi. İlk olarak yapılan duyurular sonrasında YÖK tarafından yeni yapılan gelişmeler de bilgi veriliyor. Sevgili öğrenciler sizler için yaptığımız özel yazı hazırlıklarında sizlere yeni sistem içinde yer alan YKS soruları ve TYT soruları konularında açıklamalarda bulunacağız.

Daha önceki yazılarımızda YKS Konu Dağılımları hakkındaki yazıların açıklanmasından sonra TYT sınavında yapılan değişikliklere göz atmamız gerekiyor. İlk olarak 40 Türkçe ve 40 Matematik olarak açıklanan TYT Sınavları yeni değişiklik ile birlikte 120 soru olarak ayarlandığı bildirildi. Türkçe ve Matematik sorularının yanına ilave olarak 20 Sosyal 20 Fen Bilimleri olmak üzere yeni soru sistemleri eklendiği biliniyor.

TYT Soru Konu Dağılımı hakkında net bilgiler almak için TYT Ders Konuları burayı tıklayabilirsiniz.

TYT TESTİ SORU DAĞILIMI

TYT Kitap Önerileri ve Tavsiyeler

Temel Yeterlilik Testi Soruları içinde yer alacak olan Türkçe ve Matematik için siz değerli öğrencilerimize farklı kitap önerilerini belirteceğiz. Öncelikle Türkçe konularında yaptığımız değerlendirmeleri sizlere sunalım.

Önceki yazılarımızda TYT Matematik ve TYT Geometri derslerine dair önerilerde bulunmuştuk.  Şimdi sıra geldi TYT Türkçe kitap önerilerine. Öncelikle www.ykssorular.com olarak bu önerilerimizi rastgele seçmediğimizi , yıllardır dershanelerde öğretmenlik yapan Türkçe öğretmenlerine danışarak bir liste hazırladığımızı belirtelim.

Bu doğrultuda Türkçe öğretmenlerinin TYT hazırlık sürecinde önerdiği kitaplar şöyle;

TYT Paragraf Kitabı Önerileri

Bilindiği gibi TYT Türkçe dersinde en önemli konu paragrafın da içinde bulunduğu Anlam Bilgisi konusu. 6-7 sorunun dil bilgisinden geldiğini düşündüğümüzde geri kalan sorular da Anlam Bilgisi’nde geliyor. Bu yüzden öğrencilerin özellikle paragraf konusuna yoğunlaşmaları gerekiyor. Paragrafla ilgili kitapçılarda satılan onlarca kitap mevcut. Peki hangi paragraf kitabı tercih edilmeli?

Bu sorunun cevabına geçmeden önce cevaplamamız gereken asıl soru “Paragrafta ne durumdayız?” sorusu olmalı. Paragraf sorularını hızlı mı çözüyoruz yoksa yavaş mı? Ortalama bir paragraf testinden kaç soru doğru çıkarıyoruz? Bu sorular paragraf seçerken bize pusula görevi görecek.

Biz paragraf kitaplarını listelerken temel düzeyden ileri düzeye doğru bir sıralamada bulunduk.

TYT Türkçe Temel Düzey Paragraf Kitapları

Paragraf sorularını anlamakta güçlük çekiyorsanız, hız konusunda ciddi sorunlarınız varsa temel seviye olarak alabileceğiniz kitap “Palme YKS 1. Oturum TYT Paragraf Soru Bankası” kitabı. Palme Yayınlarından çıkan bu kitap toplam dört yazar tarafından hazırlanarak piyasaya sürülmüş. Başlangıç seviye için iyi bir paragraf kitabı önerisi.

TYT Türkçe temel düzey paragraf kitabı için önerebileceğimiz bir başka kitap ise Göksu Çetin tarafından hazırlanan “Paragraf Hız Soruları” kitabı. Yayın Denizi etiketiyle raflardaki yerini alan kitap özellikle hız konusunda sorun yaşayan adaylar için iyi bir seçim olacak. Her bir testin baş kısmında bulunan sürelere riayet edilirse en azından adaylar hız konusunda sorunlarını çözmüş olurlar.

TYT  Türkçe Orta Düzey Paragraf Kitapları

Eğer ki yukarıda saydığımız temel düzey paragraf kitaplarını çözmüşseniz yahut paragraf konusunda orta düzey olduğunuzu düşünüyorsanız bu bölümde saydığımız kitaplardan birini alarak çözebilirsiniz.

Bu bölümde sayabileceğimiz ilk kitap “Üniversite Sınavlarına Hazırlık Paragraf” isimli kitap. Fides Yayınları’ndan çıkan bu kitap özellikle göz yormayan basımı sayesinde paragraf çözmeyi eğlenceli hale getiriyor.

Bu bölümün diğer önerilerini önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağız.

TYT  Türkçe İleri Düzey Paragraf Kitapları

Geldik TYT  Türkçe ileri düzey paragraf kitapları bölümümüze. Bu bölüm paragrafta soru kaçırmak istemeyen adaylar için uygun olan bölümdür.

Bu bölümde sizlere iki kitap önerisinde bulunacağız. Bunlardan ilki Limit Yayınları tarafından piyasaya sürülen  “Kronometre Paragraf Soru Bankası” isimli kitap.

Bir diğeri ise “Karekök Yayınları YKS 1. Oturum TYT Paragraf Soru Bankası” isimli kitap. Bu kitap da yine ileri düzey için uygun olan kitaplardan bir tanesi.

Paragraf kitap önerilerimiz böyle. Bu listenin sürekli güncellendiğini hatırlatmış olalım. Ayrıca her gün en az 30 paragraf sorusu çözmeniz gerektiğini de yine belirtmiş olalım.

TYT Türkçe Kitap Önerileri

TYT Türkçe Konu Anlatımları Limit Yayınları

Hazırlanan sistem içinde yer alacak soruların konu anlatımları için sizlere yardımcı olabilecek soru çeşitlerini bu kitaplar içinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

TYT Türkçe Soru Bankası

Limit yayınlarının hazırladığı özel soru bankalarını da yine bu sistem içinde yer alan konulardan takip edebilirsiniz. Birçok öğretmen arkadaşımızın tavsiye ettiği bu kitapları sizlerde değerlendirebilirsiniz.

Şayet biz öğretmen arkadaşlar tarafından hazırlanan soru testlerini çözmek isterseniz. Sınav bölümünde bulunan özel sorular ile kendinizi sınayabilirsiniz.

Paragraf Konusunda Çözümlü Soru Bankaları

TYT Soruları içinde yer alacak ve Türkçe bölümünde çok önemli bir yere sahip olan Paragraf konusunda çalışmak için özel kitap arayanlar “Paragrafın Şifresi Modüler ve Metot Anlatımlı Soru Bankaları” başlıklı kitabı mutlaka okumalılar. Kitap içinde yer alan soru bankalarının TYT Türkçe konularında sizlere çok yardımcı olabileceğini düşünüyoruz. Yeni sistem içinde yer alan bilgiye dayalı soruların birçok kaynağına buradan erişebilirsiniz.

Arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkçe konusunda bu kitapları sizin için daha uygun gördük. Ancak birkaç kitabın daha araştırmasını şu an için yapıyoruz. Yeni kitapları ve faydalı bilgileri sizin için buradan paylaşmaya devam edeceğiz bizi takipte kalın. Dilerseniz sosyal medya üzerinden takibinizi yapabilirsiniz.

Yorumlarınızı yorum bölümüne yazarak bu bölümün gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.