YKS Coğrafya Konu Dağılımı

tarafından
146
YKS Coğrafya Konu Dağılımı

Yeni sınav sisteminde öğrencilerin merakla beklediği coğrafya testindeki konular ve soru sayısı bakanlık tarafından açıklandı. Bu yıl sınava girecek öğrenciler eğer coğrafya testinin bulunduğu ( Eşit Ağırlık , Sözel) alanında coğrafya soruları ile karşılaşacaklardır. Bu testlerde coğrafya –ı de çıkacak soru sayısı 6 iken sosyal bilimler testinde çıkacak coğrafya – ıı soru sayısı da 11 olarak belirlenmiştir. Müfredat ve programda bakanlık tarafından herhangi bir değişikliğe gidilmeden .Teste yer alacak coğrafya konuları açıkça aşağıda verilmiştir.

YKS Coğrafya Konu Dağılımı

YKS Coğrafya Testi Konuları

  • Doğal Sistemler
  • – Doğadaki Üç Unsur: Su, Toprak, Bitki
  • – Ekosistem ve Madde Döngüsü
  • Beşeri Sistemler
  • Mekansal Sentez Türkiye
  • Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler
  • Çevre ve Toplum
  • Ekonomik Faaliyetler

Öğrencilerin girecek olacakları YKS sınavında coğrafya testinden gelecek soruları sakinlik ile cevaplaması ki bu yıl beklenenlere göre coğrafya sorularında zorlayıcı ve eleyici bir soru tipi ile hazırlayan MEB öğrencileri en basit gözüken noktadan vurmayı hedefliyor. Bunun bir örneğini de 2017 yılında gerçekleşen Kamu Personel Seçme Sınavında görmüş olduk. Adeta mezunlara Coğrafya’ nın en detaylı kısımlarından sorular sorarak insanları şaşırtmıştı. Bu noktada yüksek öğretime hazırlanan genç kardeşlerimiz coğrafya konularına pür dikkat şeklinde çalışmalarını öneriyoruz.

TYT Baraj Puanı Hesaplama

Peki YKS sınavında Coğrafya testine hazırlık nasıl yapılmadır? Öğrencilerimiz coğrafya konularındaki alt başlıkları atlamadan sürekli tekrar halinde derslerini yapmaları .Odalarına veya sürekli kullandıkları yere bir coğrafya fiziki haritası asmaları gerekmektir. Göz gördüğü şeyleri hatırlaması daha kolay olacağında beyinde gerçekleşecek gizil öğrenme ile öğrencilerin çalıştıkları bilgiler hafızada daha da derin bir yer kaplayacağını unutmamak gerekir. Bu noktada öğrencilerin çözdüğü deneme sorularını da bölüm hocalarına tekrarlı bir şekilde yanlışlarını göstermeli ve doğru sonuçları duvarlara asmalıdır.

Coğrafya öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir noktada eğer coğrafya-ı testine girecekseniz koordinant zaman hesaplama gibi işlemlerin karşınıza çıkmayacağını bilmenizdir. Bu tür işlemler genellikle coğrafya – ıı testinde öğrencilerin karşısına hesap sorusu olarak çıkmaktadır. Bu tür sorularda cevabı bulamıyorsanız eğer genelde yanlış yaptığınız nokta matematik işlemlerindeki basit noktalardadır