TYT sınavı kaç soru olacak

tarafından
13
TYT sınavı kaç soru olacak

Temel Yeterlilik Testi (TYT) için hazırlanan özel konular içinde en çok merak edilenler sorular kısmı idi. Ancak yapılan YKS sınav sistemi açıklaması ile birlikte bu sorulara cevap verilmişti. Zaman içinde yeniden yapılan düzenlemeler ile Temel Yeterlilik Testi (TYT) içinde yer alan soruların nasıl olacağı konusunda netlik kazanan bilgilere ulaşıldı.

2018 yılı içinde 23 Haziran günü yapılacak olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk olarak açıklandığında toplamda 80 soru içeriyordu, ancak yapılan son güncelleme ile birlikte toplamda 120 sorudan olacağı bilgisine yer verildi. Soru çeşitleri için ise ezbere dayalı soru sisteminden ziyade bilgiye dayalı sorular olacağı yönünde bir açıklama yapıldı. Siz öğrenciler için farklı soru çeşitlerini ve YKS sorular için kitap araştırmalarımızı yaptık ve gerekli paylaşımlarda bulunduk. Ancak Yüksek Öğretim Kurulları tarafından yapılan açıklamada ÖSYM tarafından bildirilecek olan soru çeşitleri henüz yayınlanmadığı için o konuda net bir fikir beyan edilemiyor.

Temel Yeterlilik Testi Soruları

Birinci oturumda tüm öğrencilerin girmeye zorunlu olduğu Temel Yeterlilik Testi (TYT) içinde 60 Türkçe ve 60 Matematik konuları olmak üzere toplamda 120 soru bulunmaktadır. Türkçe soruları içinde yer alacak ilk 40 soru ise Temel Türkçe Kavramlarını içerecek sorulardan oluşacak. Son 20 soru ise Sosyal Bilimler konuları ile alakalı sorular olacak. Matematik bölümünde ise sorulacak sorular arasında ilk 40 sorunun Temel Matematik, Geometri, Doğal Rakamlar, Kümeler gibi ana başlıklardan oluşan temel sorulardan oluşacağı, son 20 sorunun ise Fen Bilimleri konulu sorulardan oluşacağı bildirildi.

YÖK tarafından yapılan açıklamalar sonucunda birçok kitabevinin yayınları arasında yer alan kitapçıklar hızla öğrenciler arasında yayıldı. YKS Kitap Önerileri yazımızda sizlerde bu alanlarda çalışmak istediğiniz özel kitapların tanıtımlarını okuyabilirsiniz. Türkçe ve Matematik kitaplarını ayrı ayrı sizler için araştırdık. Sizinde merak ettiğiniz konular ve sormak istediğiniz sorular var ise yorum bölümünden bize sorabilirsiniz. Sınavlara katılım sağlamak için sitemize üye olmayı unutmayın. Tüm üyelere sınav tarihleri ve sınav soruları konusunda mailler gönderilecektir. Mesajlaşma ile soruların çeşitleri ve türleri konusunda da yine ayrı bilgiler sitemiz üzerinden verilecektir. Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. Yks konusunda merak edilen ve bilinmeyen tüm ayrıntılar sitemizden sizlere ulaştırılacaktır.