TYT Sınavı Ne Zaman Olacak

tarafından
13
TYT Sınavı Ne Zaman Olacak

Herkesin merakla beklediği TYT Sınavı Ne Zaman Olacak sorusuna cevap geldi. Yeni hazırlanan YKS sistemi ile birlikte öğrencilerin giriş yapacakları Temel Yeterlilik Testi (TYT) için konu dağılımları YÖK tarafından yeniden değiştirildi. Yapılan ilk açıklama ile yeni sistem içinde birinci oturumda yapılacak olan TYT içinde toplamda 80 soru olacağı bildirilmişti. 40 Türkçe ve 40 Matematikten oluşan bu sorulara ilave olarak Türkçe sorularına 20 Sosyal bilimler 20 Fen bilimleri eklendi.

TYT TESTİ SORU DAĞILIMI

TYT Sınavı Ne Zaman Olacak? YÖK tarafından yapılan açıklamalar sonucunda yeni belirlenen tüm kurallar tek tek yazılı ve basın bildirisi ile insanlara ulaştırılıyor. Yapılacak olan YKS sınavında öncelikle Türkçe konusunda öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanma, okuduklarını yorumlama ve anlama, kelime hazineleri, temel cümle bilgisi ile birlikte imla kurallarını kullanma becerilerini ortaya çıkaran sorular olacağı bildirildi. TYT sınavında Matematik bölümü ise Temel Matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemleri yapabilme, Temel Matematik kavramlarını kullanabilme yeteneği, Temel Matematik kuralları çerçevesinde gündelik hayata uyan becerilerini ortaya koyabilme değerlendirilmesi yapılacaktır.

Temel Yeterlilik Test Soruları

TYT Sınavı Ne Zaman Olacak?

En son yapılan düzenleme sayesinde konu dağılımlarına eklenen yeni soru çeşitleri birinci oturumda öğrencilerle buluşacak. TYT içinde yer alan tüm konu dağılımlarını yukarıdaki tablodan bakabilirsiniz. TYT sınav tarihi 23 Haziran 2018 Cumartesi günü ilk oturumda tamamlanacak. 2018 yılı için belirlenen sınav takviminde TYT ile bilgiler şu an için bu durumda, sınavın giriş ücreti konusunda ise bir netlik şu an için belirlenmedi. Bu konuda ÖSYM yakın bir zamanda açıklama yapacağı bildiriliyor.

Siz öğrenciler için YKS sınavı konusunda tüm ince hesaplamaları ve ayrıntıları araştırıyoruz. Sitemiz içinde yer alan konular sayesinde sizlerde sınav hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. TYT testi sonucunda yapacağınız hesaplamalar ilgili kategoride bulunmaktadır. Kendinizi test etmek için gerekli çalışmaları da yine sistem içinde bulunan özel bölümden yapabilirsiniz. Günlük olarak girişleri yapılacak olan TYT soru çeşitleri ve kitap tavsiyelerini her geçen gün yeniliyoruz. Site içinde yer alan facebook sosyal medya üzerinden de takiplerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle son dönemde yapılan tüm yenilikler sitemizden anında bildirilmektedir. Üyelik sistemi için de çalışmalarımıza devam etmekteyiz.